Petra Niemijer – oprichtster
Transformatiehuis Castricum

Ontstaan & missie

Het is oktober 2017 als ik te horen krijg dat ik borstkanker heb. Een diagnose die mijn leven en dat van mijn gezin compleet veranderd. Ik besluit de ziekte te omarmen, ik ga op zoek naar de onderliggende oorzaak van mijn ziekte. Het ziek zijn kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Het ging al lange tijd eigenlijk helemaal niet zo goed met mij. Mijn lichaam had al zo lang signalen gegeven, maar ik negeerde ze. Tot de signalen zo duidelijk werden dat ik wel luisteren móest. Wat wilde mijn lichaam mij al zo lang vertellen? Wat was er nodig om ervoor te zorgen dat ik helemaal kon herstellen?

Verslavingen

Dat ik de signalen van mijn lichaam eerder niet hoorde kwam vooral omdat ik mezelf volledig voorbijliep. Ik ging steeds weer over mijn grenzen heen. Eigenlijk kon ik mijn grenzen helemaal niet voelen, want ik verdoofde mezelf. Mijn weekenden stonden in het teken van feesten met daarbij veel drank en drugs. Het leek lange tijd allemaal zo gezellig, maar regelmatig verloor ik mezelf in het gebruik van deze middelen. De dagen na het weekend moest ik bijkomen. Ik voelde me vaak zo slecht, moe, snel geïrriteerd en boos en wilde eigenlijk niets liever dan stoppen met dit destructieve gedrag. Maar ik wist niet hoe. Ik kon het niet meer leuk hebben zonder. Ik had het nodig om mezelf na een drukke werkweek te belonen. Om vermoeidheid en stress te verdoven. Om erbij te horen. Het gezellig te hebben op plekken waar ik me anders onzeker voelde. Met alle gevolgen van dien. De diagnose kanker was de eerste grote stap naar een grote verandering.

Transformatieproces

Ik pakte alles aan wat op mijn pad kwam om deze destructieve gedragingen te transformeren. Ik schaamde me diep voor de verslavingen, maar ik wist ook dat ik hulp nodig had. Het lukte me niet alleen. Doodeng vond ik het, om die eerste keer de Jellinek kliniek te bellen. Toch werd het na die eerste stap al snel makkelijker om vervolgstappen te zetten. De hulp vanuit het reguliere circuit paste mij niet. Ik zocht alternatieve wegen om mijn verslavingspatronen aan te pakken en te doorbreken. Stap voor stap kwam ik dichter bij de kern die onder de verslavingen verborgen had gelegen. Deze kern bleek een grote vorm van zelfafwijzing te zijn. De alcohol en drugs zorgde ervoor dat ik mezelf klein hield, want dat was wat ergens veilig voelde. Klein en nietig zijn. Onbewust was ik bang voor mijn eigen kracht. Nadat ik de kern van mijn probleem wist te transformeren verdween de behoefte aan drank en drugs volledig. Ik ervaarde diepgaande en positieve veranderingen in mijzelf en mijn leven. Ik leerde mijzelf te waarderen om wie ik ben en kwam in mijn kracht te staan. De deuren van magie gingen voor mij open. Tijdens deze transformatieperiode liet ik mezelf omscholen van verpleegkundige tot hypnotherapeut en ging het grote avontuur van het ondernemerschap aan.

Oprichten Transformatiehuis Castricum

Hoewel ik mijn werk als hypnotherapeut fantastisch vond, het ondernemerschap me goed bleek te liggen en Hypnotherapie Castricum al snel een goed lopend bedrijf werd, miste ik iets. Ik voelde me vaak alleen in mijn werk. Ik miste een team om mij heen. Ik verlangde ernaar om samen te werken met fijne mensen en onze krachten te bundelen. Ik besloot een manier te vinden om dit te creëren. Vanuit dit verlangen opende in 2020 de deuren van Transformatiehuis Castricum en een nieuw avontuur begon. Het bleek een transformatie op zich. Er kwam zoveel bij kijken! Ik zeg wel eens: ”Het is maar goed dat ik dit van tevoren niet wist”. Ik had aardig wat uitdagingen aan te gaan, maar inmiddels ben ik zo blij dat ik er helemaal voor gegaan ben. Transformatiehuis Castricum is een droom die is uitgekomen, samen met het prachtige team dat er inmiddels is ontstaan ondersteunen we iedere dag zoveel mensen in transformatieprocessen.

Transformatiehuis Castricum is als een tweede thuis.
Voor mijzelf, voor het team en voor velen die hier voet over de drempel zetten.

Plantmedicijnen

In mijn proces om vrij te komen van de verslavingen kwam ik in aanraking met ayahuasca. Ayahuasca veranderde mijn leven in zoveel opzichten. In één van mijn reizen met ayahuasca kreeg ik het visioen dat ik zelf met de plant zou gaan werken om andere mensen te ondersteunen in hun processen met deze krachtige teacher. Er werd een missie geboren. Het werken met plantmedicijnen en mensen ondersteunen in dit veld brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee, waar ik me zeer bewust van ben. Daarvoor ben ik voortdurend aan het leren in dit veld. Door opleidingen en trainingen te volgen, maar vooral door zelf veel ceremonies met de plantmedicijnen te ervaren en te leren van leraren die soms al levenslang werken met de planten. Hoewel het proces van leren nooit klaar zal zijn voel ik inmiddels veel vertrouwen om andere mensen te begeleiden in de ceremonies. Dit doe ik samen met een aantal leden van het prachtige team dat zich inmiddels gevormd heeft binnen het Transformatiehuis Castricum. Samen met Thijs (mijn broer) en Josje vorm ik de krachtige fundering van de ceremonies die we neerzetten. Wat ons betreft het allermooiste “werk” wat er is. Mijn hart vult zich met dankbaarheid voor wat we samen mogen neerzetten in het huis.

Welkom thuis

Met het Transformatiehuis streven wij er iedere dag naar om een plek te zijn waar je thuiskomt. Met veel liefde, zorg een aandacht zijn we er voor jou. Wil je meer weten over de diensten die we aanbieden en hoe we jou daarmee kunnen ondersteunen? Je bent altijd welkom ons te contacten.

In liefde,
Petra