Bedenker en oprichtster
Transformatiehuis Castricum

Petra Niemeijer

Het is oktober 2017 als ik te horen krijg dat ik borstkanker heb. Een diagnose die mijn leven en dat van mijn gezin compleet veranderd. Ik besluit de ziekte te omarmen, ik ga op zoek naar de onderliggende oorzaak van mijn ziekte en ga met mezelf aan het werk. Het roer gaat volledig om. Na een intense periode laat ik me omscholen van verpleegkundige tot hypnotherapeut en ga ik het grote avontuur van het ondernemerschap aan.

Bovenstaande zinnen geven in een aantal woorden de oorzaak en het gevolg aan van de enorme transformatie waarin ik mezelf de afgelopen jaren heb mogen bewegen. Tevens zijn deze woorden de indirecte oorzaak van het ontstaan van Transformatiehuis Castricum.

Mijn naam is Petra Niemeijer. Ik ben de vriendin van een fantastische man en moeder van 2 prachtige kinderen. Samen met mijn mooie gezin woon ik in Bakkum waar je mij dagelijks vindt in de duinen of in de zee. Ik houd van een uitdaging, vind het heerlijk om nieuwe dingen te leren en treed graag uit mijn comfortzone om mezelf verder te kunnen ontwikkelen. En ik heb een missie….

Ik verlang er namelijk naar de wereld een beetje mooier te maken. Ik droom over een wereld zonder ellende, armoede en oorlog. Een wereld waarin ieder mens kan leven vanuit zijn hart en kan doen waar hij of zij, iedere dag weer, gelukkig van wordt. Een wereld waarin mens en dier en natuur in een liefdevolle verbinding kunnen samen leven. Ik besef me dat dit een vrij grote wens is en ik heb dan ook niet de illusie dat dit zomaar even “gefixt” is. Maar ik geloof wel dat het kan! Om ergens te beginnen besloot ik in juni 2021 Transformatie Huis Castricum te openen. Een plek waar ik, samen met andere ondernemers mijn missie nastreef. Samen streven we er iedere dag naar de wereld mooier te maken, al is het maar een beetje.

Nadat ik in januari 2019 startte met mijn opleiding tot hypnotherapeut kwam alles in een stroomversnelling. Het universum had duidelijk plannen voor mij. Terwijl ik me mee liet nemen in de uitdagingen die op mijn pad kwamen bloeide mijn bedrijf, Hypnotherapie Castricum, al snel uit tot een begrip in Castricum. Door de grote hoeveelheid aanvragen en lange wachtlijsten besloot ik om mijn sessies in groepsverband aan te gaan bieden om zo nog meer mensen te kunnen helpen. Daarnaast kwamen er een aantal mensen op mijn pad waarmee ik wilde samenwerken en al snel bleek mijn praktijkruimte mij te beperken in de wensen die ik had.

Met een achtergrond als verpleegkundige was ik gewend aan een hele dynamische omgeving. Een team waar we, nadat we met elkaar soms hele heftige en intense casussen doormaakten, na een traan en een lach weer vrolijk verder konden gaan met de zorg voor onze patiënten. Als therapeut miste ik dit enorm. Ik voelde me vaak eenzaam, alleen. Ik verlangde ernaar om casuïstieken te kunnen bespreken, om samen te delen, van elkaar te kunnen leren en vooral….naar de gezelligheid van een team.

Daarnaast kreeg ik soms zoveel aanvragen en met een wachtlijst van meerdere maanden liep de spanning en de werkdruk op. Ik wilde de klanten die ik zelf niet kon helpen wegens drukte, doorverwijzen, maar wist niet naar wie. Ik wilde dit anders….
Door al deze wensen te bundelen werd Transformatie Huis Castricum geboren. Een huis waar je zowel als klant en als ondernemer een plek vind waar je altijd welkom bent.

In liefde,

Petra